Enklaste receptet på picklad svamp

Annons
En glasburk med syltade trattkantareller. Picklad svamp är perfekt tillbehör till vilt och köttiga patéer.
En glasburk med syltade trattkantareller. Picklad svamp är perfekt tillbehör till vilt och köttiga patéer.

Picklad, syltad eller inlagd svamp, det är olika namn på samma sak. Ett toppentillbehör till vilt och paté. Här är ett enkelt recept som jag gör med förvälld svamp.

Du behöver inte göra så stor sats åt gången. Jag använder cirka 200 gram förvälld svamp och det blir en rejäl burk. När svampen är klar håller den minst en månad i kylen.

Picklad, inlagd, syltad svamp

Att förvälla svamp är det bästa sättet att förvara den tycker jag. Men torkad svamp är också super att ha i skafferiet. Så här använder jag den!
Förvälld svamp blir inte besk, du kan ha den i frysen och snabbt slänga ner i en stuvning eller en gryta, eller pickla den som här.

Annons

Picklad svamp

Malin Turunen
Att sylta, pickla och lägga in är olika namn på samma sak, ett bra sätt att ta tillvara på och bevara råvaror som till exempel svamp. Det blir ett perfekt tillbehör till vilt och patéer.
5 från 1 röst
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 1 day
Total tid 1 day 5 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Svenskt
Portioner 1 burk

Utrustning

  • Väl rengjord glasburk med tätslutande lock.

Ingredienser
  

  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit 12%
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 200 gram förvälld svamp t ex kantareller eller trattkantareller

Instruktioner
 

  • Koka upp lagen med socker, ättika, vatten och salt. Rör om tills sockret smält.
  • Häll svampen i en väl rengjord burk med tätslutande lock.
  • Häll över den heta lagen och låt stå tills det svalnat.
  • Förvara i kylen ett dygn innan du serverar svampen. Den håller minst en månad i kylen.
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!

Annons

Du gillar kanske också...

5 svar

  1. Tereza skriver:

    5 stars
    Perfekt

  2. Isabelle skriver:

    Kan man smaksätta det med tillexempel chili? När har MSN i det isåfall?
    Om man gör det med champinjoner ska man koka dem separat först?

    • Isabelle skriver:

      När har man i det isåfall*

    • Malin Turunen skriver:

      Hej!
      Visst kan man det och jag skulle i så fall göra det med champinjoner. Jag skulle bara lägga i en halv hackad rödlök peppar när jag låtit svampen stå i lagen 1 h.

    • Malin Turunen skriver:

      Jo och med champinjoner skulle jag först steka dem så att vattnet dunstar bort ur dem och sedan hälla på lag. Sist i med chili!

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg