MatMalin.se Blogg om allt som rör mat & dryck

Nya trender på Årets Kock 1

Nya trender på Årets Kock

Nu är tävlingen i full gång och den tolv man starka juryn får äta sig igenom den här dagen och testa alla bidragen från de nervösa kockarna. Följ tävlingen (hyfsat) här. Vi journalister får...

Motörhead Sacrifice Shiraz 0

Hårdaste vinboxen – for those about to rock

När hårdrockaren blir gammal blir han vinkännare. Fast det här är Motörhead Sacrifice Shiraz, och inte AC/DC, men ändå. Jag trodde att det var bira och Jack Daniels som gällde, men i och med...

God förrättsrisotto på Motwalls. 0

Premiärbesök på Motwalls

I går var jag på restaurangen Motwalls, på Roslagsgatan 20 i Stockholm, för första gången. Mina förväntningar var nog mest gemyt och vällagad mat. Och det fick jag sannerligen! Jag och min kollega Gunilla...

0

Vi testar Höglandsbjörk

Det finns många entusiastiska småproducenter i Sverige. Jag gillar dem alla för deras glöd, passion och innovativa idéer. Jag gillar dock inte alla deras produkter. Jag och vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell testade i...

Sylvasst rivjärn från Microplane. 0

Köksredskapen man måste ha

Matskribenter och kockar, både svenska och utländska, har tjatat om rivjärn och raspar från Microplane bra länge nu. Men av en god anledning! De är helt klart bäst och man blir gladare av att...

Sejrygg med musslor, räkor och fänkål på Pontus! 0

Krogveckan i full gång

Jag kunde inte missa tillfället att käka på Pontus! för 100 spänn! Och som tack för det fick jag den godaste sej jag någonsin ätit. Och jag gillar ändå sej. Sedan betalar man ju...

Carlsbergs nya ölspel. Vinn ett certifikat. 0

Kul test om ölkunskap

Carlsberg lanserar ett nytt frågespel på nätet där du kan testa hur mycket du vet om öl. Spelet passar både den som redan kan allt och för den som vill lära sig. Som fin...

Nyheter från De Kuyper. 0

Asiatiska likörsmaker från De Kuyper

Med den asiatiska smaktrend som sköljer över oss kommer också en ny smaksättning på drinkar och cocktails. Många är de barer i Stockholm som använder sig av sake, citrongräs, chili och ingefära för att...

Frukost på rigoletto. 0

Dyr men god frukost på Rigoletto

I familjen Ahlboms Bistro Rigoletto kan man äta både frukost, lunch och middag. Jag gick dit i morse för att testa frukost. En stor frukost med äggröra, bacon, yoghurt, müssli, bröd, skinka, ost, juice och...

Svenska hejarklacken på plats i Lyon. 0

Adam sexa i Bocuse d’Or

Svenska hejarklacken på plats i Lyon. Frankrike vann Bocuse d’Or. Silver gick till Danmark och brons till Japan. Stockholmskocken Adam Dahlberg fick en sjätteplats i matlagningstävlingen i Lyon. Priset för bästa fiskrätt gick till...