Nya drinktrender på Little Quarter
I går höll Joel Katzenstein och Andreas Näslund från Bartenders’ Choice Awards kurs för några drinkintresserade journalister och bloggare.
Klassiska cocktails har tagit enormt stor plats de senaste åren, men nu ska det visst finnas utrymme för viss kreativitet igen. Man försöker också servera på nya spektakulära sätt, fatlagra färdiga drinkar och utveckla drinklistorna.
Här visar Joel Katzenstein hur man kan göra en hot punch i en kaffesifon. Inte snabbt inte enkelt, men raffigt och jämarns gott!
Ett riktigt jobbigt, men väldigt snyggt sätt att servera whiskey on the rocks: Fyll en liten ballong med vatten, häng den i frysen, när det yttersta lagret frusit, gör ett litet hål och häll ut ofryst vatten. Spruta in whiskey i hålet i isballongen. Servera med en sked och låt gästen knacka sönder ballongen. Andreas Näslund hade redan misslyckats med tre stycken isballonger innan vi kom, men den här blev perfekt!
En av kvällens godaste drinkar var denna gjord på premiumvodka, calvados och Apricot brandy.
Egengjord baconwhiskey hälls i karaff fylld med cigarrök och skakas om. Smakade väldigt mycket cigarr och mycket lite bacon. Mer macho än gott, men så är jag ju ingen cigarrfantast heller. Baconfantast är jag så lite besviken blev jag allt. Jag smakade whiskeyn utan rök också och den smakade inte heller mycket bacon.
Vi kommer att få våra cocktails i nya snygga glas tror Joel och Andreas.
Nionde december är det dags för årets Bartenders’ Choice awards, då bartendereliten utser bästa barer och bartenders.