Eggnog / Äggtoddy – den perfekta påskdrinken

Annons

Jag älskar Eggnog. Varje år försöker jag göra en ny variant. Årets version är med inspiration av duktiga bartendern David Kringlund och hans recept som finns på YouTube. Jag har ändrat receptet lite, kokat en mindre sats och gjort den exakt så som jag vill ha den.

Gå till recept
Här serverar jag min Eggnog på is i gamla vinglas. Jag gillar muskot så jag river lite över drinken.
Jag serverar min Eggnog på is i gamla vinglas. Eftersom jag gillar muskot så jag river lite över drinken.

Precis som David kokar jag ihop ingredienserna, silar av och har dem färdiga i en flaska i kylen. Men jag gör en ganska liten sats på två äggulor, och eftersom jag vill ha min Eggnog ganska spritig räcker det till minst fyra drinkar. Jag väljer att blanda min gräddblandning med mörk rom.

Här är det som behövs för att göra en riktigt bra Eggnog-bas att ha i kylen.
Allt du behöver för att göra en riktigt bra Eggnog-bas att ha i kylen.

Praktiskt med färdig Eggnog i kylen

Det fiffiga med att ha en färdig sats i kylen är att du kan servera exakt den variant du är sugen på för tillfället. Blir ni många är det bara att dubbla receptet. Klicka bara på x2.

Annons

Vid servering så kan du värma blandningen försiktigt under omrörning, annars kan du servera drinken kall på is. Om du vill tillsätta sprit fungerar till exempel lagrad rom, bourbon, irländsk whiskey eller calvados. Om du som jag gillar muskot kan du riva över lite innan servering.

Eggnog

Malin Turunen
Här kokar du ihop din eggnog så att du kan ha den färdig i kylen när det är dags att blanda drinken. Antingen serverar du den alkoholfri eller blandar den med t ex mörk rom.
Inga betyg ännu
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid Drinkar
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 0,75 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 cl lönnsirap
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 nypa hel nejlika
  • 1 nypa kardemummakärnor
  • 2 kanelstång
  • 2 äggulor stora
  • 4 cl mörk rom per drink. Tillsätt vid servering

Instruktioner
 

  • Hetta upp allt utom äggulor och rom och rör om så att sockret löser sig. Låt stå och sjuda tills kryddorna satt smak. Låt svalna ett tag och vispa sedan i äggulorna.
  • Sila av kryddorna samtidigt som du häller upp i en flaska. Förvara den i kylen.
  • Vid servering kan du börja med 4 cl rom som hälls över is och sedan tillsätter du 6 cl eggnog och rör om med sked. Även bourbon, irländsk whiskey och calvados funkar fint.
  • Vill du hellre servera eggnog varm kan du försiktigt värma den i kastrull samtidigt som du vispar. Häll 4 cl sprit i ett glas och toppa upp med eggnog och rör om. Servera gärna med sked med sugrör.
  • Riv gärna lite muskot över drinken innan servering.
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!
Annons

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg