Dreamy Dessert – tre nyheter från Arla

Arla lanserar söta nyheter, Dreamy Dessert Crème brûlée och Dreamy Dessert Pannacotta. Efterrätterna finns i tre olika smaker och jag har testat dem.

Arla lanserar tre färdiga desserter i sin nya serie Dreamy Dessert. Jag har testat dem.
Arla lanserar tre färdiga desserter i sin nya serie Dreamy Dessert. Jag har testat dem.

Pannacotta säljs i små plastmuggar med en plastbehållare för såsen på locket. Den ena såsen är mörkt blå och ska smaka björnbär och svarta vinbär. Den andra såsen är vackert knallgul och ska smaka mango och passionsfrukt.

Panncotta med mango & passion är ok, men helt utan passionsfruktsmak.
Panncotta med mango & passion är ok, men helt utan passionsfruktsmak.

Eftersom passionsfrukt hör till mina absoluta favoritsmaker så är jag mest nyfiken på den, även om svarta vinbär också är väldigt gott. Tyvärr smakar såsen noll och ingenting av passionsfrukt. Den har däremot en angenäm och söt mangosmak.

Pannacotta med björnbär och svarta vinbär smakar inte svarta vinbär.
Pannacotta med björnbär och svarta vinbär smakar inte svarta vinbär.

På samma sätt är den blå såsen söt och utan antydan av svarta vinbär. Synd! Den söta pannacottan hade behövt en fräsch syra för balansens skull. Nå vi testar dem som vi tänker att man ska äta dem. Vi häller över såsen, som jag tycker att det är på tok för liten mängd av, och skedar i oss desserten direkt ur plastburken.

För lite sås och på tok för söt

Om man som jag, ofta bjuder hem folk mitt i veckan med en stark övertro på min förmåga att hinna laga mat, så kan färdiga desserter vara en underbar räddning. Men då vill man ju att det ska se snyggt ut. Jag vill inte ställa fram ett gäng plastmuggar med gräddpudding i.

Om man är en familj som bara vill ha något gott efter maten kanske man äter direkt ur muggen. Men så värst fint blir det inte.
Om man är en familj som bara vill ha något gott efter maten kanske man äter direkt ur muggen. Men så värst fint blir det inte.

Jag försöker därför att stjälpa upp pannacottan på ett fat. Det är inte lätt. Om du spolar hett vatten på botten ett tag och sedan våldar ut puddingen genom att klämma på muggen och samtidigt skaka den hårt, så kan det gå. Jag kvaddar min, men det blir ändå bättre än att servera den ur muggen. Betyget blir ändå att jag inte skulle köpa den här pannacottan igen.

Jag råkade kvadda min pannacotta men med mangosåsen och en färsk passionsfrukt blir det ändå en mycket god dessert.
Jag råkade kvadda min pannacotta men med mangosåsen och en färsk passionsfrukt blir det ändå en ok dessert.

Komplettera med egen frukt och bär

Du kan komplettera den söta mangosåsen med en passionsfrukt. Det blir snyggt och mer än dubbelt så gott! På samma sätt kan du lägga till svarta vinbär, eller hallon på den andra pannacottan. Det jag saknar i pannacottan är en tydlig vaniljsmak. Det hade också varit fint med svarta vaniljprickar i. Nej dessa köper jag nog inte, även om jag är stressad.

Crème brûlée från Arla ska värmas i ugnen i några minuter och sedan ska man fixa den goda sockerskorpan med en brännare.
Crème brûlée från Arla ska värmas i ugnen i några minuter och sedan ska man fixa den goda sockerskorpan med en brännare.

Crème brülèe från Arla Dreamy Dessert skulle jag köpa igen

Den tredje desserten är supersöta glasformar med crème brûlée. Dessa kommer med påsar med råsocker och ska tillagas i ugn, 250 grader grill, i några minuter. Sedan bränner man av sockret med en brännare. Att värma upp vår ugn tar säkert 30 minuter. Den är stor! Så jag testar att värma dem i vår miniugn (airfryer) i stugan istället.

När vi värmt crème brûlée från Arlas Dreamy Dessert, häller vi på sockret och bränner av med brännare. Lite för lite socker men det blir ändå ett bra resultat.
När vi värmt crème brûlée från Arla Dreamy Dessert, häller vi på sockret och bränner av med brännare. Lite för lite socker men det blir ändå ett bra resultat.
Jag serverar crème brûlée med passionsfrukt på toppen. De här desserterna skulle jag lätt kunna köpa igen.
Jag serverar crème brûlée med passionsfrukt på toppen. De här desserterna skulle jag lätt kunna köpa igen.

Glasskålarna sparar vi förstås. De är ju perfekta för lite av varje. Med tanke på att två små formar med brûlée kostar 25 kronor kan jag tro satt vissa köper dem bara för att få de söta glasskålarna. Jag skulle lätt kunna köpa dem igen. Men du bör ha en brännare hemma. Pannacottan går på cirka 30 kronor för två stycken.

Så här bränner du av en crème brûlée.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Lena Tjus Janson skriver:

    Var kan jag köpa creme brule

    • Malin Turunen skriver:

      Hej!
      Du måste kontakta Arla för att få veta var du kan köpa produkten. Inlägget är ju från 2022 så risken finns att de inte längre är i produktion.

      Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *