Jag testar recept på Cajunkyckling från HelloFresh

I samarbete med HelloFresh.

HelloFresh erbjuder anpassade matkassar där du kan välja mellan 15 olika recept varje vecka. De skickar exakt den mängd ingredienser du behöver så att det blir noll svinn. Jag testar ett recept från deras sajt och lagar Cajunkyckling med kryddig potatis och salsa.

Frasig kyckling serveras med het potatis, fräsch salsa och aioli. MUMS! Receptet kommer från Hello Fresh och jag har bara gjort några små ändringar.
Frasig kyckling serveras med het potatis, fräsch salsa och aioli. MUMS! Receptet kommer från HelloFresh och jag har bara gjort några små ändringar.
Gå till recept

När jag ska välja recept så inser jag att jag vill laga det mesta. Det är enkla och snabblagade recept men som ändå erbjuder massor av olika smaker. Här finns mexikanska, thailändska, franska och italienska recept till exempel. Det är tilltalande bilder och allt ser lagom svårt ut. När du har matkasse från HelloFresh kan du välja på 15 recept varje vecka och få exakt de ingredienser du behöver. De som inte följer med, till exempel salt och socker, är tydligt utmärkta så att du inte missar något.

Jag fastnade (inte helt otippat kanske) för ett recept som jag hittade bland de mexikanska. Trots att det är en Cajunkyckling så låg den under ”Mexikanska recept” och jag har blandat lite och fixat med receptet så det passar mig och de kryddor jag har hemma. Jag länkar till originalreceptet på Cajunkyckling med kryddig potatis och salsa här också och så kan du välja att göra som du vill.

Recept på egen tacokrydda

När du beställer detta recept på Cajunkyckling med kryddig potatis och salsa från HelloFresh så får du en färdig kryddblandning – Ay Cajun-ba. Den finns att köpa i många butiker men jag har istället gjort recept på egen tacokrydda som du kan välja om du vill.

Med tio kryddor får du ihop en egen tacokrydda som är toppen och mycket användbar! Jag har den både som rubb, i marinader och till tacos och fajitas.
Med tio kryddor får du ihop en egen tacokrydda som är toppen och mycket användbar! Jag har den både som rubb, i marinader och till tacos och fajitas.

Min kryddblandning blir en sats på cirka 2 dl men den är oerhört användbar! Förutom att använda den i detta recept med panko i panering och på ugnsstekt potatis kan du använda den som rub, i marinader och för att krydda upp din tacoköttfärs eller kyckling till dina fajitas.

Det mesta gör jag enligt HelloFreshs recept. Mina ändringar är, förutom kryddblandningen, att jag byter ut persilja i salsan till koriander. Sedan hade jag inte vitlök i paneringen till kycklingen. Det får räcka med vitlök i salsa och aioli.

Cajunkyckling med kryddig potatis och salsa

Malin Turunen
Ett recept från HelloFresh som jag gjort om till mitt eget.
5 från 1 röst
Portioner 4 personer

Utrustning

  • Stekpanna, ugnsform, bakplåtspapper

Ingredienser
  

Potatis:

  • 1 kilo potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tacokrydda recept på egen tacokrydda
  • 1 tsk salt

Salsa:

  • 2,5 tsk balsamvinäger
  • 4 tomater
  • 1 röd paprika
  • 1 kruka koriander
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk socker

Kyckling:

  • 600 gram kycklingbröstfilé
  • 2 ägg
  • 75 gram panko ströbröd
  • 2 msk egen tacokrydda
  • 2 msk olivolja

Till servering:

  • 80 gram aioli

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 220°. Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med 2 msk olivolja, 2 msk egen tacokrydda och 1 tsk salt. Sprid ut och rosta i översta delen av ugnen i 25-30 min, tills de fått fin färg.
  • Finhacka tomat. Kärna ur och finhacka paprika. Finhacka vitlök. Hacka koriander grovt. Blanda i en skål med 2,5 tsk balsamvinäger, 2 tsk socker och 0,5 tsk salt.
  • Lägg en kycklingfilé mellan två bakplåtspapper och banka med en stekpanna tills den är jämntjock och ca 2 cm.
  • Vispa upp 2 ägg i en djup tallrik. Blanda 2 msk tacokrydda med panko i en annan djup tallrik.
  • Panera kycklingen genom att doppa först i ägg, sedan i pankon. Se till att filéerna täcks helt.
  • Hetta upp 2 msk olja i en stor stekpanna på medelhög värme – oljan ska täcka botten på stekpannan. När oljan är varm, stek kyckling i 4-5 min på varje sida tills de är gyllene och genomstekta. Lägg på en tallrik med hushållspapper och låt rinna av.
  • Fördela kryddig potatis, cajunkyckling och salsa på tallrikar. Lägg på en klick aioli och hugg in.
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!

Som vanligt kunde jag inte hålla mig från att göra en guacamole att servera till. Här hittar du mitt bästa recept på Guacamole.

Guacamole

Om du älskar koriander och vet att dina matgäster också gör det – tveka inte! Ta en helt bunt koriander i din gucca! Här har jag mesat mig och serverar koriandern på sidan av.
5 från 4 röster
Tillagningstid 10 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Mexikanskt
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 3 avokador
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk pressad lime
  • 1/2 tomat finhackad
  • färsk koriander

Instruktioner
 

  • Skiva avokadon i skalet och pressa ur i en skål eller mortel.
  • Tillsätt salt, lime och tomat. Mortla eller mosa med en gaffel.
  • Smaka av och tillsätt eventuellt koriander och rör om.

Anteckning

Tips! Om du inte ska äta den direkt kan du pressa plastfolie mot ytan på guacamolen så håller den färgen i kylen.
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!

Du gillar kanske också...

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg