Smashed potatoes – recept och tips

Annons
Jag gör mina Smashed Potatoes med chili, vitlök och smör. YUM! Går lika bra att göra i ugn för den som inte grillar jämt.
Jag gör mina Smashed Potatoes med chili, vitlök och smör. YUM! Går lika bra att göra i ugn för den som inte grillar jämt.
Gå till recept

Den 26 oktober var det dags att fira potatisens dag. Jag kan fira den nästan varje dag då jag älskar potatis, men på själva dagen gjorde jag Smashed potatoes på grillen och det är ett underbart tillbehör till… ja allt! Här är ett superenkelt recept som går att variera hur mycket som helst och fungerar lika bra i ugnen som på grillen.

Vi åt dessa fina potatisar till kyckling som vi marinerat och sedan grillat och en het chilibearnaise. Smashed Potatoes är lika perfekt till fiskrätter, lamm eller som en egen vegetarisk rätt – då får det gärna vara rejält med smält ost på! Älskar du timjan så kryddar du förstås med timjan. En av de bästa grejorna med potatis är att den går att variera hur mycket som helst.

Vi har grillen framme på altanen i stugan året runt så vi lagar gärna mat på den, men de här potatisarna blir precis lika goda om du gör dem i ugnen. När de är klara blir det en hel del smält smör på folien så se till att inte sticka hål i den.

Annons

Smashed Potatoes

Malin Turunen
Ett enkelt och gott sätt att tillreda potatis på som går att variera hur mycket som helst.
5 från 1 röst
Förberedelser 25 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 40 minuter
Måltid Tillbehör
Portioner 4 personer

Utrustning

  • Aluminiumfolie

Ingredienser
  

  • 800 gram potatis cirka
  • 1 vitlöksklyfta liten, finhackad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk Chiliexplosion från Santa-Maria
  • 50 gram smör
Annons

Instruktioner
 

  • Tvätta och koka potatisen hel i cirka 20 minuter, tills den är genomkokt.
  • Slå på grillen eller sätt ugnen på 225 grader.
  • Låt potatisen svalna en aning. Ta upp den på en stor bit folie. Ta en stekspade och platta till (smasha) varje potatis så att den går sönder något.
  • Strö över vitlök, salt, chili och små bitar av smör på potatisen och gör ett öppet paket av folien.
  • Baka på grillen eller i ugnen i cirka 15 minuter.
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!

Annons

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Tomas skriver:

    5 stars
    Det här är det godaste jag vet!

5 from 1 vote

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg