Recept på Malins asiatiska kycklingsallad

Som jag har berättat är jag fast i något slags salladsträsk just nu. Jag äter sallad till frukost och lunch – minst! Här är en variant på den asiatiska laxsalladen. Snabbstekt kyckling gör de här salladen lite mer värmande.

Malins asiatiska kycklingsallad

En fräsch sallad serveras med snabbstekt kyckling. Srirachamajonnäs ger hetta åt salladen.
Inga betyg ännu
Total tid 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Asiatiskt
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 kycklingfiléer i små bitar
  • 1 msk sesamolja
  • 4 msk japansk soja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 påse mixad sallad 125 gram
  • 400 gram edamamebönor tinade
  • 16-20 cocktailtomater
  • 4 lime
  • Sriracha Mayo Sauce eller majonnäs med chilisås
  • rostad lök
  • koriander eventuellt

Instruktioner
 

  • Stek kycklingbitarna på hög värme med sesamolja och soja. Salta och peppra.
  • Fördela salladen på fyra tallrikar. Häll över bönor och halverade tomater. Pressa en halv lime över varje tallrik.
  • Fördela kycklingen på salladen. Spritsa över srirashamajonnäs. Toppa med rostad lök och färsk koriander om du gillar det. Servera med extra limeklyftor.

Anteckning

Srirasha mayo sauce finns numera att köpa i många matbutiker. Om du inte finner den brukar i alla fall själva srirashachilisåsen finnas. Med den gör du lätt egen sås. Till 1 dl majonnäs (gärna Hellmans) tar du två msk srirashasås.
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg