Recept på min snabba kycklinggratäng

Annons

När vi kommer hem från stugan en söndag vill vi gärna både ha middag och matlådor till måndagen. Då brukar vi slänga ihop en snabb gratäng. Här är receptet på min snabbaste kycklinggratäng.

Gå till recept
Kycklinggratäng med grönsaker och svamp. Snabbaste rätten!
På en söndag-, eller vardagsmiddag ska det gå snabbt och enkelt och bli jättegott. Då tar vi till gratäng-tricket – allt i en form. Här är mitt snabbaste recept på kycklinggratäng.

Ett av mina enklaste och snabbaste tips är att köpa hem en grillad kyckling och grönsaker. Samtidigt som en av oss rensar kycklingen skivar den andra grönsaker och svamp. Allt hälls i ugnssäker form med lite olja i och blandas med lite kryddad grädde och riven ost. In i ugnen i 30 minuter och en ljuvlig doft sprider sig i hemmet. Medan gratängen lagas hinner du duka, slå på en bra skiva, tända ljus och ta en paus.

Boom – där har du en söndagmiddag och två matlådor. Minst! Det här receptet går lätt som en plätt att dubblera och göra på hela kycklingen och mera grönisar och svamp om du känner för det.

Annons

Älska allt i en form-rätter

När du bara har ostskalken plus lite svårskivad ost kvar, passa på att riva ner det sista och förvara i plastpåse i kyl eller frys. Det är perfekt att ha färdigt när du gör snabba gratänger. Och när du upptäcker hur enkelt och gott det är kanske du också fastnar i gratäng-facket. Det har vi gjort.

Sedan är det ju så himla behändigt med allt i en form-rätter. Det går helt enkelt inte att förneka! Mindre disk, mindre tjafs. Mera gott och bara enkelt. Självklart kan du variera gratängen efter egen smak och vad som finns i kylen, men här kommer receptet på ungefär hur den brukar se ut hos oss.

Malins snabba kycklinggratäng

Enklaste rätten gör du med allt i samma form. Variera grönsaker efter smak och vad du har hemma.
4.48 från 23 röster
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 45 minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1/2 grillad kyckling rensad i bitar
  • 2 paprikor
  • 1 squash liten
  • 250 gram champinjoner
  • 1 röd chili eller grön, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 chorizo i små bitar
  • 3 dl riven ost
Annons

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225 grader. Strimla paprika och squash, Skiva den sköljda svampen. 
  • Blanda kyckling med grönsakerv svamp och chili en ugnsfast form med olja. krydda med salt och peppar.
  • Blanda grädden med ketchup och senap. Rör ner tillsammans med chorizo i små bitar.
  • Blanda lite av osten med grönsaker och kyckling. Sprid ut resten på toppen.
  • Gratinera i 225 grader i 30 minuter.
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!
Annons

Du gillar kanske också...

9 svar

  1. Tomas skriver:

    5 stars
    Såå god!

  2. Malin skriver:

    5 stars
    Kul att du gillar den. 😀

  3. Inger skriver:

    5 stars
    Mycket gott och lättlagat, denna gör hag gärna om.

  4. Jan skriver:

    Glömde osten, men saknades inte. Smakrikt, lättlagat och näringsriktig rött

  5. Susanne skriver:

    4 stars
    Nu gör jag den för andra gången, har haft rester från en stor hel kyckling i två burkar i frysen. Perfekt, fr a lättlagat, när man har bråttom. tack för det!

  6. Jan Ek skriver:

    min fru gav den 5/5. då blir jag jätteglad 🙂

    • Malin Turunen skriver:

      Hej Jan!
      Vad roligt att höra! Om du vil ge receptet ett betyg här (dvs klicka i stjärnor) så blir jag superglad!

      Malin

4.48 from 23 votes (19 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg