Krämig ramen med kyckling och teriyaki-tofu - MatMalin.se

Krämig ramen med kyckling och teriyaki-tofu

En kall höst- eller vinterdag finns det inget som värmer som en god soppa. Testa mitt recept på Krämig ramen med kyckling och teriyaki-tofu. Soja, jodnötssmör och miso ger djup sälta och teriyaki-tofun bryter av med viss sötma. Välj om du vill göra soppan med eller utan kött. Jag lagar den med kyckling, men den kan du lätt hoppa över.

Gå till recept
Krämig ramen med kyckling och teriyaki-tofu är en enkel och värmande rätt som du lagar på 20 minuter.
Krämig ramen med kyckling och teriyaki-tofu är en enkel och värmande rätt som du lagar på 20 minuter.

Efter att ha sett några snabba matlagningsklipp i sociala medier bestämde jag mig för att testa en nudelsoppa där man använder jordnötssmör och kokosmjölk. Här använder jag röd currypasta. Jag har en från Santa Maria som man kan vara gravt generös med (2 msk). Använder du däremot en currypasta från en asiatisk butik så kan det räcka med 1 tsk. Så här gäller det att börja med lite och smaka av eftersom. Särskilt om man är rädd att det ska bli för starkt.

En av de bästa grejorna med soppa

Soppa är ju lite som pytt i panna, att man kan plutta i det man har hemma i kylen och byta ut lite ingredeinser som det passar. Det här recemtet kan du variera precis som du vill, det är själva soppbasen och tofun som är viktiga här. Ligger det en halvskruttig squash eller broccoli i kylen så hacka ner det också.

Tillbehör och toppings till Krämig ramen med kyckling och teriyaki-tofu

Här kan man gå ganska långt och servera allt möjligt till soppan. Teriyaki-tofun är ett måste, men sedan kan du välja bland allsköns toppings. Servera med hackad salladslök, olika chilisåser, rostad lök, koriander, sesamfrön, pumpakärnor, ägghalvor och annat. Nu är detta en vardagsmiddag och jag är inte galen i salladslök. Så det blir mest krispig chili i olja (som man kan ha på nästan allting).

Krämig ramen med kyckling och teriyaki-tofu

Malin Turunen
En snabb soppa med otroligt goda smaker. Enkel att göra vegetarisk, bara skippa kycklingen.
Inga betyg ännu
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 port. valfria nudlar jag använder breda risnudlar
  • 200 gram hård tofu
  • 0,5 dl teriyakisås
  • 1 tsk till 2 msk röd currypasta beroende på styrka smaka av eftersom!
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1,5 msk miso
  • 1,5 msk japansk soja
  • 1,5 dl vatten
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 4 blad pak choi ca i bitar
  • 200 gram grillad kyckling eller kyckling du kokat i saltat vatten och sedan dragit isär i strimlor.
  • Till servering:
  • Krispig chili i olja
  • Ev hackad salladslök

Instruktioner
 

  • Börja med att smula tofun. Stek den torr utan fett i en stekpanna. Tillsätt teriyakisås och stek minst 5 min till. Häll upp i en skål och ställ åt sidan.
  • Koka nudlarna enligt instruktionerna på paketet. Spola av i kallt vatten och ställ åt sidan.
  • I en stekpanna, häll i lite currypasta, jordnötssmör, miso, soja och vatten. Rör ihop så att inga klumpar syns.
  • Häll i kokosmjölken och låt koka ihop några min. Smaka av. Tillsätt ev mer currypasta.
  • Häll i pak choi och ev kyckling och låt puttra en liten stund.
  • Lägg en portion nudlar i en skål. Häll över den krämiga soppan. Toppa med teriyaki-tofu och servera med krispig chili i olja och ev salladslök.
Keyword enkel ramen, krämig soppa
Testat det här receptet?Skriv gärna en kommentar och ge ett betyg!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg