En snabb soppa med otroligt goda smaker. Enkel att göra vegetarisk, bara skippa kycklingen.
Förberedelser5 minuterminuter
Tillagningstid15 minuterminuter
Måltid: Huvudrätt
Keyword: enkel ramen, krämig soppa
Servings: 2personer
Author: Malin Turunen
Ingredienser
2port.valfria nudlarjag använder breda risnudlar
200gramhård tofu
0,5dlteriyakisås
1tsktill 2 msk röd currypasta beroende på styrkasmaka av eftersom!
2mskjordnötssmör
1,5mskmiso
1,5mskjapansk soja
1,5dlvatten
2,5dlkokosmjölk
4bladpak choi cai bitar
200gramgrillad kyckling eller kyckling du kokat i saltat vatten och sedan dragit isär i strimlor.
Till servering:
Krispig chili i olja
Ev hackad salladslök
Instruktioner
Börja med att smula tofun. Stek den torr utan fett i en stekpanna. Tillsätt teriyakisås och stek minst 5 min till. Häll upp i en skål och ställ åt sidan.
Koka nudlarna enligt instruktionerna på paketet. Spola av i kallt vatten och ställ åt sidan.
I en stekpanna, häll i lite currypasta, jordnötssmör, miso, soja och vatten. Rör ihop så att inga klumpar syns.
Häll i kokosmjölken och låt koka ihop några min. Smaka av. Tillsätt ev mer currypasta.
Häll i pak choi och ev kyckling och låt puttra en liten stund.
Lägg en portion nudlar i en skål. Häll över den krämiga soppan. Toppa med teriyaki-tofu och servera med krispig chili i olja och ev salladslök.