Test: OLW cheez ostkroksdipp – en dröm blir sann!
Tydligen har den här cheez-dippen från OLW funnits i butik ett tag utan att jag märkt det. Hur är det möjligt? Nu när jag äntligen ser den blir det självklart köp och utförligt test. Här kommer mina tankar om OLW cheez.

Jag och ostkroksälskaren Rickard har ofta talat om att vi bara skulle vilja köpa pulvret som är utanpå ostbågarna för att typ hälla i oss, sätta på popcorn eller vad som helst. Ja, och nu kan vi det! I alla fall påminner OLW’s dipp med smak av original-ostkrokarna väldigt mycket om just det orange ostpulvret.
OLW cheez bör ätas varma!
Den andra dippen med smak av Chili cheez smakar inte som de heta Cruncherz utan som de mera syrliga Chili cheez balls. Vilket kanske fägen på påsen skvallrar om (exakt samma). De där ostbollarna har aldrig varit min favorit, mycket på grund av syrligheten, men i en dipp gör sig syran hur bra som helst.

Vi rör ut båda OLW cheez i creme fraiche eftersom vi vill kunna testa dem varma också. Kalla smakar de…. gott. Inte så att man trillar baklänges-gott utan mera helt ok-gott. Observera att förväntningarna är skyhöga. Vi värmer dem i mikron som det står på påsen. Värm en kort stund, rör om, värm kort igen. Resultatet: Ojojojojoj. Den godaste dippen någonsin. Båda två! Minst fem gafflar av fem. Skillnaden är enorm, så jag rekommenderar inte att köpa gräddfil till dessa dippar.

Ännu godare till grönsaker än till chips
Vi dippar vickningschips och det blir oändligt salt och jättegott. Men ännu godare är det att dippa grönsaker som till exempel morot och gurka i dippen. Då blir det helt lagom salt. Pulvret i sig passar utmärkt som krydda på till exempel popcorn. Ja, här är det väl bara fantasin som sätter gränser?
En före detta kollega berättar att hon gör en slags bearnaisesås av den när hon inte vill äta en massa smör och ägg. Den varma dippen skulle fungera finemang till allt möjligt. Några tips och förslag är att ha den på tacos, att göra macaroni and cheese med dippen. Jag kan tänka mig som dressing på en rejält ostig burgare, men också på allt möjligt som man vill gratinera under en underbar ostsås. Det vill säga det mesta!

