Devilled Eggs/Devils Eggs – ett perfekt tilltugg
För en äggälskare som jag är snackset Devilled Eggs helt perfekt. Kokta ägg och en het och krämig fyllning. Perfekta på påskbordet och som drinktilltugg alla tider på året. Jag gör mina som Julia Child och byter ut majonnäs mot smör.

Egentligen är det märkligt att jag inte gjort detta tidigare. Jag som gärna testar alla äggrätter jag kommer över. Men nu blev det äntligen av och när jag googlar bland recept så blir det en blandning av Julia Childs recept men med tillägg av mera chilisås och senap och så har jag mindre salt i min kräm. Det som lockar med hennes recept är att hon har en hel del smör i sin fyllning.
Jag gör en halv sats på sex ägg men du dubblar enkelt receptet genom att klicka på X2 i själva receptet på samma rad som det står ingredienser. Under påsken hinner jag testa dessa två gånger för de har en strykande åtgång. Första försöket blir fyllningen för salt, inte tillräckligt het och tja, för mesig helt enkelt. Vid andra försöket blir de perfekta!
Devilled Eggs perfekta att ha färdiga i kylen

Det fiffiga med Devilled Eggs är dels att du kan göra dem klara i förväg och förvara i kylen och bara garnera det sista när du serverar dem, dels att du äntligen får ta fram din sprits. Få saker ger mig samma tillfredställelse (ok jag kan komma på några till, men ändå) som att få spritsa. Så himla kul – och praktiskt. Bäst är det om du har engångsspritspåsar men med rejäla tyllar i metall till. De som följer med spritspåsar är oftast supersmå och inte kul att hålla på med.
Det finns en hel massa tips för hur du ska få gulan att hamna i mitten, hur du enklast ska skala dina ägg etcetera, etcetera. Men ärligt talat. Besväret det kostar på ger knappast någon skillnad på smaken och de kommer att bli supergoda även om gulan inte är perfekt placerad.

Devilled Eggs
Ingredienser
- 6 ägg stora
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk chilisås t ex chulula
- 0,5 msk vitvinsvinäger
- 1 msk majonnäs
- 25 gram smör rumstempererat
- 1 krm salt (eventuellt)
Garnering
- paprikapulver gärna rökt
- hackad gräslök
Instruktioner
- Koka äggen. Jag kokar genom att lägga ägg i kallt vatten i kastrull med locket på. När vattnet kokar slår jag av plattan och låter kastrullen stå kvar med locket på i cirka 8 minuter för stora ägg. Sedan spolar jag i kallt vatten.
- Dela äggen och gröp ut gulan i en liten mixerskål.
- Blanda gulorna med senap, chilisås, vinäger och majonnäs. Kör med mixerstav eller i en liten mixer tills blandningen är ganska slät.
- Tillsätt smöret och kör en liten stund till du fått en fluffig kräm. Smaka eventuellt av med lite salt.
- Fyll en spritspåse med äggkrämen. Har du ingen sprits och ingen tyll så kan du använda en fryspåse för att få fyllningen på rätt ställe.
- Spritsa fyllningen i äggen. Strö över paprikapulver och gräslök.
- Om du gjort dem långt i förväg kan du förvara dem i kylen och garnera vid servering.