Ett perfekt tilltugg, eller sidorätt på en påskbuffé t ex.
Förberedelser20 minuterminuter
Tillagningstid10 minuterminuter
Total tid30 minuterminuter
Måltid: Side Dish, Snack, Tilltugg
Kök: Amerikanskt
Portioner: 4personer
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
6äggstora
1mskdijonsenap
1mskchilisåst ex chulula
0,5mskvitvinsvinäger
1mskmajonnäs
25gramsmörrumstempererat
1krmsalt(eventuellt)
Garnering
paprikapulvergärna rökt
hackad gräslök
Instruktioner
Koka äggen. Jag kokar genom att lägga ägg i kallt vatten i kastrull med locket på. När vattnet kokar slår jag av plattan och låter kastrullen stå kvar med locket på i cirka 8 minuter för stora ägg. Sedan spolar jag i kallt vatten.
Dela äggen och gröp ut gulan i en liten mixerskål.
Blanda gulorna med senap, chilisås, vinäger och majonnäs. Kör med mixerstav eller i en liten mixer tills blandningen är ganska slät.
Tillsätt smöret och kör en liten stund till du fått en fluffig kräm. Smaka eventuellt av med lite salt.
Fyll en spritspåse med äggkrämen. Har du ingen sprits och ingen tyll så kan du använda en fryspåse för att få fyllningen på rätt ställe.
Spritsa fyllningen i äggen. Strö över paprikapulver och gräslök.
Om du gjort dem långt i förväg kan du förvara dem i kylen och garnera vid servering.