Winemakers Dinner med Terras Gauda på Melanders

Annons

Ibland får jag vara med om väldigt trevliga saker. Middagen tillsammans med spanska vinproducenten Terras Gauda på nya Melanders på Södermalm hör till dem. Underbar mat till goda viner och en underhållande provning som Mar Dopazo tog hand om med den äran.


Jag, Anders Rüster och Marie Grönlund från Moestue & Cask och Mar Dopazo från Terras Gauda har en riktig helkväll på fina Melanders Södermalm.
Jag, Anders Rüster och Marie Grönlund från Moestue & Cask och Mar Dopazo från Terras Gauda har en riktig helkväll på fina Melanders Södermalm.

Importören Moestue & Cask, tillika min gamla arbetsplats, har bjudit in mig för att delta på den här lyxiga Winemakers Dinner. Kolla in vinerna och menyn!

  • Abadia San Campio Albariño 2023, Rías Baxías – Friterade ostron, sesam, panko, wasabi, syrad gurka, soja.
  • Godello Gargalo 2023, Monterrei – Ceviche på torsk
  • Terras Gauda 2023, Rías Baxías – Grön tomatgazpcho, sotad jalapeñocrème, picklad rättika, halstrad pilgrimsmussla, friterad potatis, dillolja
  • Terras Gauda Etiqueta Negra 2021,Rías Baxías – Torsk, stekt vit sparris, skummad vittvinssås, dillmarinerad gurka, forellrom
  • Sardón 2020, Quinta Sardonia, Castilla y Léon – Råbiff på svensk oxfilé, äggula, kapis, rödbetor, dijon
  • Heraclio Alfaro Finca Estartijo 2017, Rioja – Lammracks, portvinssås, potatiskaka med västerbottenost, bakad körsbärstomat
  • Pittacum La Prohibición Garnacha Tintonera 2019, Bierzo – Bakad choklad, hallon, vispad grädde, drottningkompott
Mitt första besök på nya Melanders Södermalm. Jag vill tillbaka snarast möjligt! Maten här är så löjligt god och perfekt matchad till vinerna,
Mitt första besök på nya Melanders Södermalm. Jag vill tillbaka snarast möjligt! Maten här är så otroligt god och perfekt matchad till vinerna,

Mar Dopazo är Global Commercial Director hos spanska producenten Terras Gauda. Jag träffar henne på en fullsatt Winemakers Dinner på ganska nyöppnade Melanders Södermalm, Åsögatan 111. Hon liksom jag gillar läppstift, karaoke och att gå upp tidigt. På grund av gå upp tidigt så blir det ingen karaoke för oss denna kväll, men desto mer mat och vin innan det är dags att åka hem till sin säng.

Annons

Terras Gauda har två viner i Systembolagets Beställningssortiment. Det här dricker vi som aperitif till ostronen:
Abadia de San CampioAlbariño, 2023

Du hittar det första och tredje vinet från vänster i Systembolagets Beställningssortiment. Det första perfekt en varm sommardag som aperitif och det tredje visar sig sitta som en smäck till grön gazpacho med hetta och fruktighet.
Du hittar det första och tredje vinet från vänster från Terras Gauda i Systembolagets Beställningssortiment. Det första perfekt en varm sommardag som aperitif och det tredje visar sig sitta som en smäck till grön gazpacho med hetta och fruktighet.


Terras Gauda, O Rosal – som råkar vara något av en favorit hos mig – dricker vi till en fantastisk grön gazpacho med perfekt hetta och fruktighet för att matcha vinet. I soppan ligger en lätthalstrad pilgrimsmussla med rättika.
Terras Gauda O Rosal, 2023

Rätter perfekt matchade till viner från Terras Gauda

De som känner mig vet att jag älskar råbiff. Så till den milda grad att det är den enda rätt jag helt glömmer bort att ta bild på. Den är hur som helst väldigt bra. Pytteliten med massor av fräsig dijon som går raka vägen upp i hjärnan. Perfekt!

En av alla de saker de gör helt rätt här på Melanders Södermalm är att anpassa storleken på rätterna till hur många vi ska äta. Helt perfekt ceviche med granatäpple.
En av alla de saker de gör helt rätt här på Melanders Södermalm är att anpassa storleken på rätterna till hur många vi ska äta. Helt perfekt ceviche med granatäpple.
Torsk med vit sparris, vitvinssås och forellrom, ojojoj... SÅ GOTT!
Torsk med vit sparris, vitvinssås och forellrom, ojojoj… SÅ GOTT!
Terras Gauda gör även röda viner. Här dricker vi dem till ett lammrack med potatiskaka och portvinssky.
Terras Gauda gör även röda viner. Här dricker vi dem till ett lammrack med potatiskaka och portvinssky.
Hela middagen avrundas med den mest delikata lilla chokladbakelse jag ätit på väldigt länge. Till den ett dessertvin som vi tyvärr inte får tag på i Sverige. Men jag vill ändå passa på att slå ett slag för dessertviner i allmänhet. Vad det piggar upp ändå!
En annan sak som erkänt piggar upp mig är läppstift. Där är jag och Mar Dopazo helt överens. Att vi också gör oss allra bäst på aningens suddiga bilder är en annan bra grej.
En annan sak som erkänt piggar upp mig är läppstift. Där är jag och Mar Dopazo helt överens. Att vi också gör oss allra bäst på aningens suddiga bilder är en annan bra grej.

Annons

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *