Recept på Moules frites – min bästa bjudrätt
Moules frites ses som Belgiens nationalrätt. Den är också en av de snabbaste, mest prisvärda lyxmiddagar jag kan slänga ihop, och varje gång blir jag överraskad över hur gott det är med musslor i...
Moules frites ses som Belgiens nationalrätt. Den är också en av de snabbaste, mest prisvärda lyxmiddagar jag kan slänga ihop, och varje gång blir jag överraskad över hur gott det är med musslor i...
Bästa sättet att fira advent och jul är med en riktigt god glöggdrink! Eftersom jag tycker att glögg är en utmärkt ingrediens har jag hunnit göra några recept på drinkar och cocktails med vår...
Eftersom jag har äran att sitta med i juryn för Årets Måltidslitteratur får jag ganska bra koll på vilka böcker som ges ut. I år väljer jag att tipsa om fyra böcker varav en...
Årets andra julbord intas på vackra Artipelag ute i Stockholms Skärgård. Här serveras ett klassiskt julbord som ändå bjuder på några överraskningar. Här är mina tankar om mat och gemyt på Artipelag. Jag har...
På listan av saker du inte visste att du behövde hamnar eventuellt en snapskaraff. Men oj! Den har förbättrat mitt liv. Jag rekommenderar alla att ha en. Och så kan du se det som...
Varje år släpper stora och små spritproducenter varianter av julsnaps. Jag tycker att julsnaps är kul och ofta gott. Men jag inser nu att min smak inte ändras så mycket med åren. Jag tycker...
Drinkar med glögg är klart underskattade. Här är en superenkel och elegant med alkoholfri citrusglögg i. Den är också lätt att förvandla till en helt alkoholfri drink. Till drinken passar de tre snabba tilltuggen...
Älskar du julmat men hatar att köa? Då är det här i mysiga Torpedverkstan på Skeppsholmen du ska äta ”julbord”. Fokus på fisk och skaldjur med bordsservering ända fram till desserterna och gottebordet! Jag...
En uppfriskande drink är aldrig fel! Min Glöggcocktail gör du enkelt med bara tre ingredienser. Jag skakar den med is och serverar i generösa glas. En perfekt start på adventsfesten eller glöggminglet! Jag har...
Soja är en av mina favoritsmaksättare. Geniet som kom på att majonnäs och soja blir en utmärkt sås borde få pris! Eller att brynt smör med lite soja blir helt underbart gott! Jag har...