Glöggdrink med cognac och apelsin
I Glöggdrink med cognac och apelsin förstärker jag apelsinsmaken i glöggen och tillför lite beska med Angostura bitters. Resultatet blir en läskande god och juligt röd drink. En perfekt start på en god middag, en trevlig fest eller en mysig tête-à-tête.

Nu är det hög tid för glöggdrinkar! Plus att den här drinken fungerar långt efter jul när du inser att du har glögg kvar och vad ska du göra med den tänker du. Den här drinken till exempel. I stort sett kan du byta ut röd söt vermouth mot glögg i diverse drinkar och få ett riktigt gott resultat. testa till exempel i en klassisk Manhattan eller en Negroni.
Angostura Orange Bitters hittar du i Systembolagets Beställningssortiment. Har du inte den hemma så använd vanlig Angostura bitters. Men jag råder dig att lägga in en beställning snarast, för den med apelsin är enormt användbar och en flaska räcker hur länge som helst.


Glöggdrink med cognac och apelsin
Ingredienser
- 4 cl rödvinsglögg gärna starkvinsglögg
- 3 cl cognac eller brandy
- 3 cl pressad apelsin
- 5 stänk Angostura Orange Bitters minst!
- Trocadero
- 0,5 skiva apelsin
Instruktioner
- På en stor isbit, häll alla ingredienser och rör om. Smaka av och servera.

