Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
st
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
5
from
3
votes
Möra kokoskakor
Supermöra småkakor med härlig smak av kokos.
Förberedelser
40
minuter
minuter
Tillagningstid
10
minuter
minuter
Total tid
50
minuter
minuter
Måltid:
Bakat
Portioner:
50
st
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
Till en hel sats – 50 kakor
200
gram
smör
4
dl
vetemjöl
1
dl
socker
2
dl
kokosflingor
2
krm
salt
Till halv sats – 25 kakor
100
gram
smör
2
dl
vetemjöl
0,5
dl
socker
1
dl
kokosflingor
1
krm
salt
Instruktioner
Låt gärna smöret ligga framme en stund innan du börjar.
Blanda smör med mjöl, socker, kokos och salt till en fin och fast deg.
Forma degen till en avlång rektangel, två om du gör hel sats. Lägg degen på ett bakplåtspapper så blir det enklare att få den kvadratisk i formen.
När du är klar lägger du in längden i kylen och låter vila där minst 30 min.
Sätt ugnen på 175° och lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Ta ut degen och skär kakor 1-1,5 cm tjocka. Lägg ut dem på plåten. De kan ligga ganska tätt då de inte sväller.
Grädda ganska högt upp i ugnen i 10 min.
Dra av hela bakplåtspappret från plåten och låt kakorna kallna i ca 30 min. De är mycket sköra när de är varma.
Förpacka kakorna i en fin kakburk och glöm inte att smaka av!