Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
No ratings yet
Smashed Potatoe Pies med Västerbotten
Gulliga pajer med Västerbottensfyllning som du gör i muffinsform. Perfekta till förrätt eller på en buffé.
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
30
minuter
minuter
Total tid
40
minuter
minuter
Måltid:
Förrätt
Keyword:
paj, smashed potatoes, Västerbottenost
Portioner:
6
st
Författare:
Malin Turunen
Equipment
1 muffinsform i plåt
Ingredienser
6
potatisar
medelstora
smör eller olja
1
ägg
2
dl
creme fraiche
1
dl
Västerbottensost
riven
2
krm
salt
2
krm
svartpeppar
smör eller olja
Förslag till topping:
rom av något slag, kallrökt, gravad eller rimmad lax
smetana
dill
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°.
Koka potatisen riktigt mjuk med skalet kvar.
Smörj muffinsplåten med olja eller smält smör.
Använd ett glas eller liknande och "smasha" den kokta, heta potatisen i varsin muffinsform.
Förbaka potatispajerna i ca 10 min.
Rör ihop ägg, creme fraiche och västerbotten med salt och peppar.
Ta ut pajerna och häll i fyllningen. Baka ytterligare 10-15 minuter tills de fått fin färg.
Ta ut och låt svalna innan du lägger på ev topping.