Kanske världens godaste sås/dressing! Den har inget med skådespelaren att göra utan är ett svenskt påfund. Såsen smakar mumma av ingefära, soja, sambal oelek och rostad vitlök. Den passar till allt! Grönsaker, skaldjur, kött och fisk. En sats blir drygt 2 dl och räcker till fyra personer.
Förberedelser15 minuterminuter
Tillagningstid3 minuterminuter
Total tid18 minuterminuter
Måltid: Såser
Kök: Svenskt
Keyword: asiatiskt, majonnäs
Servings: 4personer
Author: Malin Turunen
Ingredienser
1,5rostad vitlöksklyfta
2mskfärsk riven ingefära
1äggula
1tsksambal oelek
1,5tskrisvinäger
4tskjapansk soja
1tsksesamolja
2dlrapsolja
Instruktioner
Rosta vitlöken i ugn eller airfryer i cirka 10 minuter på 200 grader.
I en hög bunke: häll i alla ingredienser i samma ordning som de står i ingredienslistan. Obs! Se till att olja och ägg är rumstempererade.
Med en stavmixer: börja mixa från botten och dra stavmixern sakta uppåt. När majonäsen börjar gå ihop, se till att få med all olja och mixa till en lagom tjock konsistens. Servera och NJUT!