Det går ganska snabbt att koka ihop den här lilla satsen på rödvinssås och den blir supergod!
Förberedelser20 minuterminuter
Tillagningstid30 minuterminuter
Total tid50 minuterminuter
Servings: 4personer
Author: Malin Turunen
Ingredienser
1gul lök
5vitlöksklyftor
0,5mskrapsolja
1mskströsocker
0,5flaskaflaska rött vinca 4 dl
1mskkalvfond
0,5tsksalt
2krm svartpeppar
2kvistarfärsk timjan
0,5mskmaizenaredning för mörka såser
1msksmör
Instruktioner
Rosta löken med oljan i ugn på 225 grader i 15 min eller i airfryer på 180 i 15 min.
Lägg den rostade löken i en kastrull och häll på sockret. Låt sockret karamelliseras en aning innan du häller på vin mm.
Koka ihop vin, fond, socker och salt med löken och färsk timjan tills ca hälften återstår.
Smaka av med salt, peppar och socker. Kom ihåg att den ska smaka mycket! Du ska ju inte äta såsen med tesked sedan, men man vill ju att den ska sticka ut bland det övriga på tallriken.
Sila såsen till en annan kastrull och släng timjan lök och vitlök när du pressat ur all vätska som går.
Red såsen med maizena. Smaka ev av med mer salt, socker eller peppar.
Blanka av såsen med smöret. Häll över i en såsnipa/skål direkt, eller låt såsen stå och hetta upp den just innan servering.