Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
4.34
from
3
votes
Biff Rydberg med dijoncrème
En klassisk rätt som är enkel men tar tid. Tillagningstid beror på hur många stekpannor och plattor du har. Fega inte med saltet!
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
30
minuter
minuter
Total tid
45
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Svenskt
Portioner:
2
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
200
gram
oxfilé
eller ryggbiff
350
gram
potatis
2
gula lökar
rapsolja
smör
1
tsk
salt
svartpeppar
Dijoncréme
1
dl
gräddfil
1,5
msk
dijonsenap
2
krm
salt
Tillbehör:
kokta rödbetor
eller inlagda
äggula
eller stekt ägg
Instruktioner
Skala och skär potatisen i ca 2 x 2 cm stora bitar.
Smält lite smör och hetta upp olja i en stekpanna. Råstek potatisen på medel eller låg temperatur tills den är riktigt mjuk. Salta ordentligt.
Hacka löken och fräs den på låg temperatur i olja i minst 15 minuter. Pannan ska nästan bli torr igen, då är löken klar.
Blanda gräddfil, dijonsenap och salt och smaka av. Häll upp i en liten skål.
Skär köttet i 1,5 x 1,5 cm stora bitar. Fräs snabbt i brynt smör på hög värme. Salta och peppra. Låt vila någon minut.
Lägg upp lök, potatis och kött var för sig. Peppra lite till. Servera med klyftade kokta rödbetor, äggula i ett äggskal och dijoncréme.