Keyword: gräddig pasta, krämig pasta, pasta med rökt lax
Servings: 4personer
Author: Malin Turunen
Ingredienser
1rödlök
2vitlöksklyftor
2mskrapsolja
1burkkronärtskockshjärtan400 gram
4tomaterhackade
3dlgrädde
0,5tsksalt
0,5tsksvartpeppar
150gramrökt lax kallrökt eller varmrökt
1dldillhackad
1,5mskmaizenaredning för ljusa såser
Instruktioner
Koka pastan i saltat vatten.
Under tiden pastan kokar: finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull eller gryta.
Fräs löken på melelvärme tills genomskinlig.
Dela kronärtskockshjärtan i kvartar, hacka tomaterna, häll i kastrullen.
Tillsätt grädde, salt och peppar och låt koka ihop några minuter.
Dela laxen i bitar och häll i lax och dill. Rör om och smaka av. Nu ska det inte stormkoka och inte stå på plattan mycket längre. Så om du vill fiffa med såsen, dra av kastrullen från plattan.
När du är nöjd med smaken red av med maizena.
Servera såsen med den nykokta pastan.
Anteckning
Jag använder tortiglioni från Barillas serie Al Bronzo.