Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Inga betyg ännu
Krämig kantarellpasta med parmesan
Snabb, enkel och god svampsås som du lagar på samma tid som pastan kokar. Här är en liten sats men du dubblar den enkelt.
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
10
minuter
minuter
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid:
varmrätter
Servings:
2
personer
Author:
Malin Turunen
Ingredienser
200
gram
linguine
cirka
salt
till pastavattnet
1
solovitlök
eller 2 stora vitlöksklyftor
1
bananschalottenlök
eller 3 chalottenlökar
1
msk
smör
400
gram
kantareller
rensade och hackade
0,5
tsk
salt
0,5
tsk
svartpeppar
1
dl
vispgrädde
0,5
dl
vitt torrt vin
oekat
1
dl
parmesan
finriven
parmesan och svartpeppar till servering
Instruktioner
Koka pastan enligt instruktionerna. Då brukar den vara nog så al dente. Jag lägger på ett par minuter.
Medan pastan kokar: Finhacka lök och vitlök. Fräs i smöret i en vid stekpanna.
Tillsätt kantareller och låt en del av vätskan koka ur svampen. Salta och peppra.
När det fortfarande är en del vätska kvar häll på grädde.
Låt puttra med grädden i 5 minuter.
Tillsätt vin och ost och låt puttra ett par minuter till. Smaka av.
Ta upp pasta och tillsätt i såsen till lagom mängd. Låt pastan puttra i någon minut så att såsen kokar in något.
Servera med extra parmesan och svartpeppar.