Perfekt sås till fisk och skaldjur, sparris eller eggs benedict. Satsen räcker till minst två såsälskande personer. Men man kan nästan inte göra en mindre sats än den här om man vill få ihop såsen.
Förberedelser5 minuterminuter
Tillagningstid5 minuterminuter
Total tid10 minuterminuter
Måltid: Såser
Kök: Franskt
Servings: 2personer
Author: Malin Turunen
Equipment
2 kastruller
Ingredienser
100gramsmör
2äggulor
1mskpressad citron
2krm salt
Instruktioner
Smält smöret i en kastrull på medelvärme och ställ åt sidan.
I en annan kastrull, vispa ihop äggulor och pressad citron. Ta från plattan.
Häll i smöret i en smal stråle och vispa samtidigt.
När såsen är tjock nog, smaka av med salt och ev lite mer citron.
Om du tycker att såsen inte är tillräckligt tjock kan du försiktigt värma den på plattan, svag värme, medan du vispar till lagom tjocklek.