Ett enkelt och supergott bröd som går att variera hur mycket som helst. Tiden kan variera beroende på bakmaskin.
Förberedelser10 minuterminuter
Tillagningstid3 timmart40 minuterminuter
Total tid3 timmart50 minuterminuter
Måltid: Bakat
Keyword: bakmaskin, grahamsbröd
Servings: 1bröd
Author: Malin Turunen
Ingredienser
3,5dlvatten
1,5mskolja
1tsksalt
1,5msksirap
3dlvetemjöl special
3dlgrahamsmjöl
1,5tsktorrjäst
0,75dlhackade valnötterev
0,75dltranbärev
Instruktioner
Lägg ingredienserna i maskinens form i den ordning som anges (vätska först, jäst sist).
Välj programmet “Sweet” eller “Special”. Ange storlek på bröd, 750 gram, och sedan vilket "crust" du vill ha. Jag brukar ta mellanhårt.
Tillsätt eventuellt nötter och frukt vid pipet – eller använd ingrediensfacket om din maskin har det.
Kör programmet tills brödet är klart. Ta upp brödet och låt vila på galler i minst 15 min innan du förpackar det eller skivar upp det. Gärna längre om du har tid så brödet hinner sätta sig lite.