Ett recept för den som inte har mängder med krusbär, men som är lätt att dubblera och ändra efter mängden bär. Jag vill ha en ganska syrlig och inte för fast marmelad, därför använder jag 2 delar bär, 1 del syltsocker. Smaka av med vanligt strösocker om du tycker att den blir för syrlig.
Total tid30 minuterminuter
Måltid: Frukost
Portioner: 2burkar
Ingredienser
400gkrusbärröda
200gsyltsocker
2tskvaniljpulvergärna Ürtekram
Instruktioner
Skölj och rensa bären från skräp och den lilla "piggen".
Koka bären med syltsocker och vaniljpulver. Tillsätt en skvimp vatten om det verkar bränna fast. En halv deciliter brukar räcka.
Vumma (mixa) marmeladen med mixerstav. Gärna i diskhon då det kan skvätta en del.
Häll upp i väl rengjorda burkar och förvara svalt och mörkt. När du öppnat burken ska den förvaras i kylen.