Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
5
from
4
votes
Cooked mexican salsa – kokad tomatsalsa
En lika enkel som god tomatsalsa att dippa nachos i eller att ha på tacos. Eftersom den mixas är det inte så petigt med att hacka lök och chili fint.
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Måltid:
Tillbehör
Kök:
Mexikanskt
Portioner:
6
personer
Ingredienser
1/2
gul lök
1
vitlöksklyfta
2
msk
rapsolja
1
röd chili
t ex spansk peppar
5-6
plommontomater
hackade
1
tsk
socker
1/2
tsk
spiskummin
1/2
tsk
salt
1
tsk
äppelcidervinäger
eller annan vinäger
färsk koriander
efter behag
Instruktioner
Hacka lök och vitlök. Fräs i oljan i en kastrull.
Hacka chilin och låt den fräsa med löken.
Tillsätt de hackade tomaterna, socker, spiskummin, salt, vinäger och låt puttra i cirka 10 minuter.
Mixa salsan med en stavmixer. Tillsätt eventuellt färsk koriander efter smak.