Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
5
from
2
votes
Enkel fisk i ugn med pesto och rösti
God och smakrik fiskrätt som går snabbt att laga
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
12
minuter
minuter
Total tid
22
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Portioner:
2
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
300
gram
torskrygg
eller annan vit fisk
1
msk
olja
0,5
tsk
salt
0,5
dl
pesto
10
tomater
små, körsbärs- eller miniplommontomater
Rösti:
4
potatisar
mellanstora
0,5
tsk
salt
1
msk
smör
1
msk
olja
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°.
Häll olja i en ugnssäker form. Salta fisken på båda sidor och lägg i formen.
Klicka på pesto. Lägg halverade tomater runt omkring. Tillaga i ugnen i ca 12 min.
Skala och riv potatisen. Blanda med salt i en bunke.
Hetta upp en stor stekpanna, eller två mindre.
Värm upp smör och olja.
Lägg i den rivna potatisen och platta ut till två "kakor".
Stek först på hög värme så att röstin får färg. Sänk sedan till medeltemperatur och efterstek i ca 4 min.
Höj värmen och vänd försiktigt potatiskakorna. Gör samma på andra sidan.
Servera rösti med en bit fisk, pesto och tomater till.