Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
5
from
4
votes
Drinktilltugg med lax och hjortron
Så underbart goda och snillrika i all sin enkelhet! Perfekta små drinktilltugg med smak av Norrbotten.
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
5
minuter
minuter
Total tid
15
minuter
minuter
Måltid:
Tilltugg
Kök:
Svenskt
Portioner:
4
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
32
st
rågchips
(ruissipsi, Rye Crisps) av märket Linkosuo
100
gram
najadlax
eller kallrökt lax
1
burk
smetana
1
dl
hjortronsylt
Instruktioner
Placera ut alla rågchips på en bricka.
Skär laxen i strimlor.
Ta en smörkniv och fördela ca 1 tsk smetana i varje chips.
Lägg på laxen. Ta en tesked och klicka på ca 0,5 tsk hjortronsylt på varje chips.