En snabb och lyxig förrätt som du kan göra med din favoritsvamp.
Förberedelser5 minuterminuter
Tillagningstid5 minuterminuter
Total tid10 minuterminuter
Måltid: Förrätt
Keyword: enkel, lyxig, pilgrimsmusslor, snabb
Portioner: 2personer
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
1,5msksmör
1,5tskjapansk soja
0,5mskpressad citron
50gramsvampt ex shiitake, karljohan eller champinjoner
0,5dlstrimlad salladslök
150grampilgrimsmusslor
olja till stekning
salt och peppar
Instruktioner
Bryn smöret i en kastrull. Ta från värmen och låt svalna något. Rör ner sojan och citronjuicen. Ställ åt sidan.
Skär svampen i mindre bitar och fräs hastigt i en het panna med lite olja. Vänd ner salladslöken och låt fräsa med. Salta och peppra lätt.
Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek musslorna ca 1 minut på varje sida om de är stora, en halv minut om de är små. Salta försiktigt.
Fördela svampblandningen på ett fat. Lägg musslorna ovanpå. Skeda över smöret. Servera genast.