Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
3.80
from
5
votes
Matmalins renskavsgryta
Ett enkelt recept som du kan göra hur festligt som helst. Servera med kokt pressad potatis, inlagd gurka och rårörda lingon eller vinbärsgelé.
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Svenskt
Keyword:
gräddig, krämig, renkött, renskav
Portioner:
4
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
2
paket
renskav
à 240 gram
2
msk
olja
1
gul lök
hackad
500
gram
svamp
t ex champinjoner, i bitar
1
tsk
salt
0,5
tsk
svartpeppar
2,5
dl
grädde
2,5
dl
mjölk
2
msk
dijonsenap
2
msk
maizenaredning för ljusa såser
Till servering:
kokt potatis
ev pressad
inlagd gurka
rårörda lingon
eller vinbärsgelé
Instruktioner
Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken på hög värme.
Tillsätt det frysta renköttet och "skav av" skiva efter skiva med en stekspade eller en slev. Dela i små bitar och fräs på hög värme.
Tillsätt svampen.
Låt svamp och renskav fräsa på medelvärme tills svampen krympt och allt är välstekt.
Tillsätt grädde, mjölk och dijonsenap. Låt puttra i minst 5 min.
Häll i maizenaredning och rör om. Låt puttra ytterligare 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis, inlagd gurka, rårörda lingon eller vinbärsgelé.