Enkel och snabb pastasås med massor av goda smaker!
Förberedelser15 minuterminuter
Tillagningstid15 minuterminuter
Total tid30 minuterminuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italian
Keyword: enkel, italienskt, pasta, pastasås, sås
Portioner: 4personer
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
500gramräkor med skalstora 70/90
250gramchampinjoner
2mskolja
1bananschalottenlökfinhackad
2vitlöksklyftorfinhackade
1burkkrossade tomatergärna Mutti
0,5tsksalt
2krmsvartpeppar
1dlvitt vintorrt, oekat
1squashliten, eller 1/2 stor
1krukabasilika
Till servering:
kokt spaghetti
parmesan
svartpeppar
Instruktioner
Börja med att skala räkorna. Lägg i en skål och ställ åt sidan.
Skölj och skiva champinjonerna.
Hetta upp olja i vid stekpanna eller kastrull. Fräs lök och vitlök på hög värme.
Sänk värmen och tillsätt svampen. Stek ordentligt, minst 5 min.
När svampen är genomstekt salta med ca 0,5 tsk salt.
Häll i krossade tomater, 1 dl vitt vin och 0,5 tsk svartpeppar. Låt koka ihop och smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
Tärna squash ganska fint. Låt puttra i såsen ca 5 min. När du är nöjd med såsen drar du den lite åt sidan, tillsätter räkorna och rör om. Låt dem bara bli varma i såsen, inte koka.
Rör ner färsk basilika och servera med kokt spaghetti, riven parmesan och extra svartpeppar.