Superenkel och smakrik rätt där du lagar allt i en långpanna som sköter sig själv medan du har tid för annat. Tiden för förberedelser beror på om du som jag har en påse frysta rotsaker eller behöver skala och skära i bitar själv.
Förberedelser5 minuterminuter
Tillagningstid35 minuterminuter
Total tid40 minuterminuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4personer
Författare: Malin Turunen
Equipment
Långpanna
Ingredienser
0,5dloljat ex rapsolja
600gramrotfrukteri små bitar t ex potatis, morot och kålrot, ev frysta från Apetina
300gramchampinjonerstora, skurna i kvartar
1msktimjantorkad
1,5tsksalt
800gramkycklingfilé4 st
0,5tsksvartpeppar
150gramfetaost
140grambacontärnat
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader.
Häll 0,5 dl olja i en långpanna.
Blanda rotsaker och svamp med olja, 1 msk timjan och 1 tsk salt.
Skär kycklingfiléerna i tre bitar vardera. Salta dem på båda sidor med ca 0,5 tsk salt.
Lägg dem på rotsaker och svamp.
Krydda med svartpeppar.
Smula över ett paket fetaost.
Strö över tärnat bacon.
Sätt in långpannan i mitten av ugnen och sänk till 225 grader.
Ugnsstek i 35 minuter, eller tills allt fått fin färg.