Den här marinaden använder du till redan tillagat kött, fläsk eller kyckling. Den här satsen räcker till ca 300 g grillat kött men är lätt att dubbla. Du behöver kryddpastan achiote för att få till denna marinad, den finns i vissa asiatiska butiker och går att beställa på nätet.
Förberedelser10 minuterminuter
Tillagningstid5 minuterminuter
Total tid15 minuterminuter
Måltid: Såser
Kök: Mexikanskt
Portioner: 4personer
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
1mskachiote (mexikansk kryddpasta)cirka
2dlapelsinjuicegärna färskpressad
1tsksalt
2mskäppelcidervinäger
1vitlöksklyftastor, finhackad
2msklökfinhackad
2tskoreganogärna mexikansk
0,5tskspiskummin
2mskolja
Instruktioner
Blanda ut achoten i juicen med hjälp av en gaffel.
Tillsätt i de övriga ingredienserna och rör om ordentligt.
Lägg i grillat kött som du skurit i mindre bitar, högst 2x2 cm, och låt marinera i minst 30 min innan du steker på det.