Japansk grillad lax med bönsallad och wasabidressing
Grillad lax med krämig sallad blir en perfekt middag. Receptet är för två men går lätt att dubbla.
Förberedelser15 minuterminuter
Tillagningstid30 minuterminuter
Total tid45 minuterminuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Japanskt
Portioner: 2personer
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
300gramlaxfilé
2mskjapansk soja
1msksesamolja
2msksocker
Bönsallad med wasabidressing
0,5huvudisbergssalladlitet
150gramsojabönor(edamamebönor)
15cocktailtomater
1dmgurka
0,5dlmajonnäsgärna Hellmans
1mskwasabipasta
1mskjapansk soja
Instruktioner
Börja med att blanda marinaden till laxen. Pensla laxfilén och låt den ligga framme minst 15 min innan du lägger den på en bit folie på grillen, indirekt värme ca 120°. Pensla den igen när den ligger på grillen.
Grilla laxen till ca 56° innertemperatur. Låt vila en liten stund innan du skär upp den.
Blanda hackad sallad med bönor, delade tomater och tärnad gurka.
Blanda dressingen och smaka av. Blanda med salladen och servera till laxen.