Enklare än så här blir det knappast men oj vilken massa smak! Saffran, apelsin, vitt vin och tomater. Med en klick aioli på toppen blir detta en festlig rätt som gärna serveras med ett gott torrt vitt vin till.
Total tid25 minuterminuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4personer
Ingredienser
300gramtorsk- och laxtärningarfrysta
1vitlöksklyfta
1bananschalottenlökeller liten gul lök
2mskrapsolja
0,5pktsaffran
1morotliten
1fänkålliten
400gramkrossade tomater
2potatisari bitar
1burkfond, du cheffisk eller grönsaks
2dlvatten
1tsksalt
0,5röd chilifinhackad
1dlvitt vin
0,5mskapelsinsest
2krmsvartpeppar
Tillbehör:
ailoi
Instruktioner
Tina fisken.
Hacka lök och vitlök och fräs med saffran i olja i en gryta, gärna emaljerad.
Tillsätt fint hackad morot, fänkål i ca cm-stora bitar och rör om.
Häll på krossade tomater och tillsätt potatis, fond, vatten, salt, chili och vitt vin. Låt koka i cirka 10 minuter.
När potatisen är nästan klar, smaka av med svartpeppar och tillsätt apelsinsest. Tillsätt fisken och låt koka ytterligare 5 minuter.