Sallad Niçoise med grillad tonfisk, sparris och rostad potatis
En variant på Sallad Niçoise med lättgrillad tonfisk, grön sparris och ugnsrostad potatis.
Förberedelser30 minuterminuter
Tillagningstid10 minuterminuter
Total tid40 minuterminuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Franskt
Portioner: 2personer
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
2skivortonfiskgärna msc-märkt
Dressing:
1vitlöksklyfta
2mskdijonsenap
2mskbalsamvinäger
1,5dlolivolja
2krm salt
2krm svartpeppar
1tsksocker
Sallad:
3ägg
4potatisarskurna i bitar + olja och salt
1huvudromansallad
8sardeller
2mskkapris
100gramgrön sparris"snoppade"
0,5dlsvarta oliverutan kärnor, eller kalamata
1burkkronärtskockor i oljaskurna i kvartar
Instruktioner
Börja med att koka äggen i ca 7 min. Ta upp och kyl av.
Blanda dressingen medan äggen kokar. Riv vitlök ner i en stor skål. Tillsätt senap, vinäger, olja, salt, peppar och socker och vispa kraftigt till en tjock dressing.
Ugnsrosta potatisen i en airfryer, i ugnen eller på grillen med olja och salt tills den är helt mjuk.
Häll av ca 0,5 dl av dressingen i en såsnipa och spara till servering. Riv ner romansalladen i skålen och blanda ordentligt med dressingen.
I en vid salladsskål: Bottna med den dressade salladen.
Dela de kokta äggen och lägg på. Lägg ut sardeller, kapris, oliver och kronärtskocka.
Grilla eller stek den gröna sparrisen.
Olja in tonfisken och salta och peppra. Stek hastigt på grill eller i stekpanna ca 30 sek på varje sida. Skiva upp fisken.
Tillsätt sparrisen och lägg tonfisken överst. Drissla lite dressing över salladen. Servera med extra dressing på sidan av.