En suverän bjudrätt som räcker till många och är enkel på det sätt att du har allt i en gryta. Du kan också variera den med vilket protein du vill.
Förberedelser20 minuterminuter
Tillagningstid40 minuterminuter
Total tid1 timmet
Måltid: Huvudrätt
Kök: Amerikanskt
Portioner: 8personer
Författare: Malin Turunen
Equipment
Gryta
Stekpanna
Ingredienser
700gramkycklingfilégärna lårfilé
450gramchorizo
2mskolja+ 2 msk olja
1gul lök
3vitlöksklyftor
4stjälkarselleri
2röda paprikor
1jalapeño
2,5dlrislångkorningt
1msktomatpuré
500gramkrossade tomater
1litervatten
1hönsbuljongtärning
1/2msksalt
1tskoregano
1tsktimjan
1tskpaprikapulver
2dlmajs
1mskchilisås
ev 1 kg frysta räkorstora med skal
Instruktioner
Strimla kyckling, skiva korven på sendden och hetta upp 2 msk olja i en stekpanna.
Fräs kyckling och korv var för sig tills de fått bra stekyta, ställ åt sidan.
Hacka lök, vitlök, selleri, paprika och jalapeño.
Hetta upp 2 msk olja i en gryta. Stek först löken 2 min på hölg värme. Tillsätt de hackade grönsakerna och fräs på medelvärme minst 4 min.
Tillsätt ris och tomatpuré och rör om ordenligt.
Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning samt salt.
Krydda med oregano, timjan och paprikapulver.
Tillsätt majs och chilisås samt korv och kyckling med stekfettet i stekpannan.
Rör om och låt koka i minst 20 min. Späd ev med mera vatten om det behövs.
Smaka av och tillsätt ev mer salt och chilisås. Riset ska inte vara al dente.
Om du ska servera och äta hela rätten direkt: skala räkorna och låt dem rinna av. Dra av grytan från plattan och rör ner räkorna det sista du gör före du serverar. Spara ev några till dekoration.