Det här receptet kommer från Mikael Göranssons kanal Alltid Hungrig på Youtube. Jag har bara lagt till bär och nötter, men dem kan du utesluta om du vill.Tips! Frallorna är godaste nybakade så baka så många du tror går åt. Degen håller minst en vecka i kylen i plastpåse.
Förberedelser10 minuterminuter
Tillagningstid20 minuterminuter
Total tid30 minuterminuter
Måltid: Bakat
Portioner: 6frallor
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
220gramhavregryn
3ägg
250gramkeso eller kvarg
2tskbakpulver
1tsksalt
Valfritt:
1dlvalnötterhackade
1dltorkade tranbäreller russin
Instruktioner
Häll havregryn, keso, ägg, bakpulver och salt i en bunke.
Blanda allt med en elvisp så att keson slås sönder lite. Det ska bli en lite kladdig smet.
Om du vill göra frallorna med valnötter och tranbär eller russin ska de blandas i nu.
Låt stå och svälla i minst 10 min tills det blivit en fastare deg.
Häll upp "degen" på en bänk eller ett bakbord.
Blöt händerna med lite vatten. Forma degen till en avlång liten limpa. Dela massan i 6 st lika stora bitar.
Rulla varje bit till en boll som du sedan plattar ut lite grann. Bröden kommer att behålla exakt den form du ger dem nu.
Lägg ner dem i din airfryer, i min ryms 4 st.
Baka av i airfyer på 200°C i 10 min sen 160°C i ytterligare 10 min.
Låt svalna några minuter. Dela frallorna och servera genast med smarriga pålägg.