Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
3.63
from
8
votes
Malins krämiga fiskgryta
En enkel och smakrik gryta där du serverar allt i en kastrull. Får du över blir det en perfekt matlåda.
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
15
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Svenskt
Keyword:
krämig fiskgryta, lättlagad fiskgryta
Portioner:
6
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
2
vitlöksklyftor
eller en solo
1
gul lök
eller två små
1
morot
stor
1
fänkålsstånd
litet
2
bakpotatisar
2
msk
rapsolja
1
fiskbuljongtärning
eller höns- eller grönsaksbuljong
5
dl
vatten
500
gram
passerade tomater
1,5
dl
vitt vin
oekat
2
tsk
salt
0,5
krm svartpeppar
1
burk crème fraîche
600
gram
tärnad fisk
2x2 cm t ex torsk och lax
1
knippa
dill
hackad
Instruktioner
Hacka lök och vitlök.
Skala och skiva morot och fänkål fint, gärna på en mandolin.
Skala och tärna potatisen i ca 1,5x1,5 cm stora bitar.
Fräs lök och vitlök i oljan i en gryta.
När löken är mjuk och genomskinlig, tillsätt morot och fänkål. Låt fräsa ca 5 min.
Tillsätt buljong, vatten, tomater och vin.
Häll i potatis, salta och peppra.
Låt puttra i minst 15 min tills potatisen är mjuk.
Rör i crème fraîche och smaka ev av med mer salt, peppar och vin.
När du är nöjd med smakerna tillsätter du fisken och låter puttra ytterligare 5 min.
Dra av från plattan och tillsätt ca 0,5 dl hackad dill. Spara lite dill till garnering.