Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
No ratings yet
Italiensk squashgratäng
En gratäng med italienska smaker. Perfekt att göra en stor sats av och ha i matlådor.
Förberedelser
25
minuter
minuter
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Total tid
45
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Italian
Keyword:
gratäng, italiensk gratäng, mustig gratäng
Portioner:
6
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
1
sats
Klassisk köttfärssås
Receptet hittar du här
2
squash
mellanstora
1
tsk
salt
3
mozzarella
à 125 gram
1
dl
parmesan
finriven
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°.
Om köttfärsen är väldigt såsig, låt den koka ihop i en gryta utan lock tills den blivit tjockare.
Dela squashen. Skiva squashen i ca 3 mm tjocka skivor.
Lägg ut skivorna på en bricka eller skärbrädor och salta. Låt dem ligga minst 10 min innan du torkar bort all vätska med hushållspapper eller handduk.
Ta fram en ugnsfast form. Bottna med lite köttfärssås.
Lägg på skivad squash. Bryt bitar av mozzarella och lägg på.
Fortsätt varva köttfärssås, squash och mozzarella som en lasagne.
När du kommit till översta lagret, strö över riven parmesan.
Gratinera i ugnen minst 20 min eller tills osten fått fin färg.