perfekt att ha för garnering av drinkar eller desserter.
Förberedelser10 minuterminuter
Tillagningstid2 timmart20 minuterminuter
Total tid2 timmart30 minuterminuter
Måltid: garnering, Tillbehör
Portioner: 1sats
Författare: Malin Turunen
Equipment
Ugn, gärna varmluftsugn
Ingredienser
blandade citrusfruktser, helst ekologiskat ex lime, citron, apelsin
2dlsocker
1dlvatten
Instruktioner
Sätt ugnen på 100°.
Skölj skalet på frukten ordentligt. Torka.
Skär frukten i tunna skivor, ca 3 mm. Ta bort alla kärnor.
Hetta upp 2 dl socker och 1 dl vatten i en stekpanna.
Lägg i skivor några åt gången och låt puttra i sockerlösningen minst 3 min.
Lägg upp de kanderade skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Torka i ugnen i 1 h. Öppna luckan och kolla frukten.
Torka cirka en h till i ugnen. Ta sedan ut dem och låt dem stå i rumstemperatur några h eller över natten. Ta lös dem från bakplåtspappret så att de inte fastnar.
När de är torra, lägg dem i glasburkar. Använd till att garnera drinkar och desserter.