Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
4.67
from
3
votes
Snabb fransk kycklinggryta med dijon
Enkel och snabb gryta med mycket smak av vin, senap och timjan.
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Total tid
35
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Franskt
Keyword:
krämig gryta, kycklinggryta, lättlagad gryta
Portioner:
6
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
1
kilo
kycklingfilé
lår eller bröst
2
gula lökar
2
paprikor
röda
2
msk
olja
1
tsk
salt
0,5
tsk
svartpeppar
1,5
dl
vitt vin
torrt, oekat
3
dl
grädde
1
msk
timjan
0,5
dl
dijonsenap
2
msk
svensk senap
typ vanliga Slotts
2
msk
Maizena ljus redning
Tillbehör:
1
kilo
potatis
0,5
kilo
morötter
2
rödlökar
2
msk
olja
1
tsk
salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela potatis, morötter och lök. Blanda på stor ugnsplåt med olja och salt. Rosta i minst 25 min tills alla grönsaker är mjuka.
Strimla kycklingen. Hacka lök och paprika.
Hetta upp olja i en stor gryta.
Stek löken på hög värme tills brynt. Tillsätt paprika och stek ytterligare minst 5 min.
Stek kycklingen på hög värme i grytan med lök och paprika och rör om hela tiden så att den inte bränner fast. Salta och peppra.
Häll i vin, grädde, timjan och senap. Låt puttra på medelvärme i ca 10 min.
Red såsen med maizena och smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med ugnsrostade grönsaker och potatis.