Min variant på en klassisk sallad som är matig och alldeles, alldeles underbar!
Förberedelser40 minuterminuter
Tillagningstid10 minuterminuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Franskt
Keyword: krämig sallad, matig sallad
Portioner: 4personer
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
2skivortonfisk (gärna msc-märkt)olja, salt och peppar
Dressing:
1vitlöksklyftastor
2mskdijonsenap
2mskbalsamvinäger
1,5dlolivolja
2krmsalt
2krmsvartpeppar
1tsksocker
Sallad:
4-6potatisar
4ägg
150gramharicots verts
1huvudromansallad
8sardeller
1burkkapris
1dlsvarta oliverutan kärnor
1burkkronärtskockor i olja
1citron
ev 0,5 rödlöki ringar
Instruktioner
Börja med att koka potatis och ägg. Låt äggen koka ca 7 min. Ta upp och kyl av.
Blanda under tiden dressingen. Riv vitlök ner i en stor skål. Tillsätt senap, vinäger, olja, salt, peppar och socker och vispa kraftigt till en tjock dressing.
Häll av ca 0,5 dl och spara till senare. Riv ner romansalladen i skålen och blanda ordentligt.
Koka haricot verts i saltat vatten med lite pressad citron i 2 min.
Lägg upp på ett stort fat eller fyra tallrikar. Bottna med den dressade salladen.
Dela de kokta äggen och potatisen. Dela haricot verts. Lägg allt på salladen
Lägg ut sardeller, kapris, oliver och kronärtskocka.
Skär citronen i klyftor och lägg på fatet.
Olja in tonfisken och salta och peppra. Stek hastigt på grill eller i stekpanna ca 30 sek på varje sida. Skiva upp fisken.
Lägg tonfisken överst och drissla lite dressing över salladen. Strö ev ut lite rödlök på toppen. Servera med lite extra dressing på sidan av.