Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
3.50
from
2
votes
Apelsinsås till ankbröst – Canard à l’orange
Den här apelsinsåsen är ett måste till ditt stekta ankbröst med rostad potatis. Men den är också god till kyckling och vit fast fisk.
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
10
minuter
minuter
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid:
Såser
Kök:
Franskt
Portioner:
4
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
rivet apelsinskal av 1 apelsin
2
dl
pressad apelsin
ca 2 apelsiner
1,5
msk
strösocker
1
msk
vitvinsvinäger
1
msk
kalvfond
1,5
dl
vitt vin
torrt, oekat
0,5
tsk
salt
0,5
msk
Maizenaredning för ljusa såser
1
msk
smör
Instruktioner
Finriv det orange skalet från 1 apelsin och ställ åt sidan. Pressa juicen från 2 apelsiner.
Smält socker tillsammans med vinäger i en kastrull och låt det få lite färg men utan att brännas.
Ta kastrullen från plattan och rör ner pressad apelsin, vinäger, kalvfond, vitt vin och salt.
Ställ tillbaka kastrullen på plattan och rör i maizena under vispning tillsammans med apelsinskalet. Låt puttra på låg värme ca 5 min.
Ta kastrullen från plattan och rör ner smör precis före servering.
Servera såsen till ankbröst med
vinbräserad lök
, rostad potatis och stekt sparris eller haricot verts.