Den här såsen passar lika bra till fiskrätter och grön och vit sparris som på din Egg benedict. Enklare att laga än man kan tro!
Tillagningstid15 minuterminuter
Total tid15 minuterminuter
Måltid: Såser
Kök: Franskt
Keyword: smörig sås
Portioner: 4personer
Författare: Malin Turunen
Ingredienser
150gramsmör
3äggulorstora
1,5mskpressad citron
0,5tsksalt
Instruktioner
Smält smöret på medeltemperatur i en kastrull. Låt det vita mjölkproteinet sjunka till botten. Ställ åt sidan och låt svalna.
Ta en annan kastrull, gärna med tjock botten och vispa ihop äggulor med citron på medelvärme tills ett krämigt skum bildas. Vispa hela tiden i botten och se till att ha ganska låg värme så att det inte blir äggröra.
Ta kastrullen från plattan och vispa i smöret. Först droppvis och sedan i en smal stråle. Smaka av med salt och ev mer pressad citron.