Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
5
from 1 vote
Miniparisare med kapris och ägg
Salta små tilltugg som passar till de flesta drinkar, en öl eller ett glas vin. En sats blir ca 25 miniparisare.
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
10
minuter
minuter
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid:
Tilltugg
Keyword:
parisare, Tilltugg
Portioner:
4
personer
Författare:
Malin Turunen
Ingredienser
500
gram
nötfärs
0,5
dl
kapris
hackad
0,5
dl
dijonsenap
1
tsk
salt
0,5
tsk
svartpeppar
1
ägg
uppvispat
3
ägg
eller några vaktelägg
7
skivor
formbröd
vitt
3
msk
smör
chilisås
t ex chulula
Instruktioner
Blanda färs, hackad kapris, senap, salt, peppar och uppvispat ägg.
Dela formbrödet i 4 bitar vardera eller stansa ut små rundlar med en form eller ett litet glas.
Forma små biffar och tryck fast på bröden.
Hetta upp 1,5 msk smör i en stekpanna.
Stek parisarna med brödet nedåt först. Smält resten av smöret innan du vänder dem och steker biffarna.
Stek vakteläggen och lägg på, eller stek de uppvispade äggen, ta ut formar eller skär i bitar och lägg på parisarna.
Toppa med lite chilisås och servera. Parisarna är goda kalla så det är ingen stress!