Den här fyllningen är en mix av hett, sött och salt som blir underbart god. Satsen räcker till åtta piroger. Vill du göra på hela pirogdegen (se annat recept) så dubbla receptet.
1mskajíchilensk chiliblandning eller het chilisås t ex Cholula
1tskmald spiskummin
0,5tsksalt
0,5tskcayennepeppar
0,5dlvatten
2ägghårdkokta
15svarta oliver, urkärnadehackade
1/2dlrussingärna gula
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°.
Lägg russinen i blöt i ett glas vatten.
Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken i olja. Tillsätt köttfärsen och bryn 3–4 min.
Blanda i chili och alla kryddor samt vatten och låt puttra ca 10 min. Låt blandningen kallna.
Skala och skär äggen i 4 klyftor. Häll av vattnet från russinen.
Dela degen i mitten, sedan i mitten igen och igen så att du har åtta bitar. Rulla dem till bollar.
Kavla ut bitarna till runda plattor, ca 15 cm i diameter. Lägg köttfärs, äggklyfta, oliver och russin mitt på degplattan. Pensla ena sidans kant med vatten.
Vik degen över fyllningen. Pressa ihop kanterna och försök att trycka ut all luft. Det är viktigt att pirogen är tät. Försegla genom att pressa kanten med en gaffel.
Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna på galler.