Rårakor med gravad lax, kokt ägg och skagenröra blir en fullgod middag. Gör em mindre och servera med löjrom för lyxigaste förrätten!
Förberedelser5 minuterminuter
Tillagningstid10 minuterminuter
Total tid15 minuterminuter
Måltid: Förrätt, Huvudrätt
Kök: Svenskt
Portioner: 2personer
Författare: Malin Turunen
Equipment
Två stekpannor
Rivjärn
Ingredienser
2-3dlpotatisgrovt riven
0,5tsksalt
2msksmör
ev hackad salladslök
Instruktioner
Riv potatisen grovt på rivjärnet.
Blanda snabbt med salt i en bunke. Blanda ev i hackad salladslök.
Hetta upp smör i två stekpannor, 1 msk i varje panna.
Häll i 1-1,5 dl riven potatis i stekpannan och tryck ut till en råraka med stekspaden. Lite tjockare i mitten än i kanterna. Bryn på hög värme. Sänk sedan till medelvärme och låt den steka ca 4 min.
Vänd rårakan med två stekspadar, eller ta hjälp av en tallrik eller ett lock.
Stek andra sidan först på hög värme och sedan medelvärme i minst 5 min. Tillsätt mer smör om det behövs.
Servera rårakorna genast med valfri topping. Här har jag lagt på gravad lax, kokt ägg och skagenröra vilket blir en fullgod måltid!